Kuuselaa kuvaillaan seuran sydämeksi seuraavin sanoin:
Nainen, joka tekee täydellä sydämellä valmennus- ja seuratyötä. Hän sumplii aikataulut niin, että järjestää itsensä valmennustyöhön tai seuran markkinointitilaisuuteen. Valmennus- ja seuratyö on hänellä nuoresta iästä huolimatta veressä ja hän tekee sitä laittaen kaiken, perheensäkin, likoon seuran ja valmennettavien vuoksi!
Koko ikänsä Seinäjoen Voimistelijoita edustanut Kuusela siirtyi valmentamaan heti oman urheilu-uransa päätyttyä loukkaantumiseen lukioikäisenä. Lapsesta asti joukkuevoimistelun parissa mukana olleelle Kuuselalle urheilijasta valmennuspuolelle siirtyminen oli luontaista, vaikka valmentamista ei ollut alun perin suunnitelmissa aloittaa ihan niin nuorena.
- Nuorempana ohjasin tyttöjumppia ja halua valmennuspuolelle oli jo silloin. Loukkaantumisen jälkeen tuli sopiva rako ja tarvittiin lisää valmentajia, niin siitä se lähti liikkeelle.
Kuusela mainitsee, että pääsi aloittamaan valmennusuransa hyvän valmentajakollegan opeissa. Päätyökseen luokanopettajana toimiva Kuusela ei jättänyt valmennusta Seinäjoen Voimistelijoissa edes opiskeluaikoinaan, vaan matkusti Jyväskylästä Seinäjoelle aina viikonloppuisin.
Nyt 32-vuotias Kuusela valmentaa seurassa 6 – 7 -vuotiaita ja 10 – 12 -vuotiaita joukkuevoimistelijoita sekä 6 – 13 -vuotiaille suunnattua erityislasten ja nuorten Special Olympics -ryhmää rytmisessä voimistelussa. Kuuselan pitkäaikainen haave toteutui, kun he yhdessä Johanna Lähdesmäen kanssa perustivat seuraan Special Olympics ryhmän. Kuuselan nuorempi lapsi on kehitysvammainen ja hänen kauttaan lähti ajatus mielekkään harrastuksen tarjoamisesta kehitysvammaisille voimistelun parissa.
- Olemme 1,5 vuotta yhdessä valmentajakollegan kanssa vetäneet Special Olympics -ryhmää. Se oli sellainen, minkä halusimme laittaa pystyyn ja siitä olemme tosi ylpeitä.
Kuuselan kovasta innosta valmentaa kertoo siihen käytetyt lukuisat tunnit. Pelkästään voimistelusalilla tunteja kertyy viikossa vähintään viisitoista.
- Kyllä oikeastaan kaikki vapaa-aika menee valmentamiseen. Valmentamista ei ole pelkästään vaan se aika, minkä siellä salilla viettää. Aika kivasti olemme saaneet pyöritettyä toimintaa kollegoiden kanssa niin, että homma rullaa.
Kivointa valmentamisessa Kuuselan mielestä on nähdä valmennettavien ilo ja riemu sekä kehittyminen. Hän kertoo, että omat tavoitteet ja halut valmentamisen suhteen ovat muuttuneet kymmenen vuoden aikana. Haaveenaan hänellä on jossain vaiheessa suorittaa Valmentajan ammattitutkinto.
- Nyt huomaa etenkin sen, kun voimistelijat kasvavat ja heidän taitonsa kehittyvät, niin sen omankin ammattitaidon pitäisi samalla mennä eteenpäin. Totta kai haluan kehittää ammattitaitoani, jotta pystyn tarjoamaan laadukasta valmennusta.
Kuusela näkee, että kaiken ei tarvitse kuitenkaan olla valmista heti, vaan täytyy oppia ajattelemaan kauaskantoisemmin. Laadukkaan valmennuksen lisäksi hän haluaa tarjota lapsille turvallisen ympäristön kasvaa ja kehittyä myös ihmisenä harrastuksen parissa.
Erilaisten valmennettavien ohjaaminen tuo mukavasti haasteita Kuuselan rooliin valmentajana.
- Se minkälainen on valmentajana Special Olympics -tyttöjen kanssa ja minkälainen näiden joukkuevoimistelijoiden kanssa, niin siinä on iso ero. Tavoitteet ovat erilaisia ja sen mukaan pitää osata muokata myös omaa toimintaa.
Kuusela kertoo iloisena, että seurassa panostetaan voimisteluolosuhteiden parantamiseen ja vuosia haaveissa ollut oma voimisteluhalli rakentuu vihdoin. Kuusela näkee tärkeänä sen, että seura pystyy tarjoamaan sellaiset olosuhteet, että esimerkiksi joukkuevoimistelussa SM-sarjan tavoitteleminen on mahdollista.
- Seuran toimintaa pyritään koko ajan kehittämään niin valmennuksen kuin seurajohdonkin puolelta. Se on hienoa, että meillä olosuhdeasiat etenevät. Kaikille seuran voimistelulajeille tulee oikeanlaiset olosuhteet ja se on suuri juttu.