Kirja viitoittaa ensin kepeästi ja käytännönläheisesti niitä asioita, joita voi lukea tämän hetken käsityksinä esimerkiksi Varhaislapsuuden liikuntasuosituksista tai Urheilijan polun työstöistä. Kirja ei siis piirrä vain kuvaa mielen harjoittamisesta vaan antaa myös perustietoa kokonaisvaltaisesti kasvusta liikkuvana ihmisenä ja kehittyvänä urheilijana.
Luvusta 3 lähtien kirja menee syvemmälle mielen harjoittamiseen ensin rentoutumisharjoittelun ja sitten urheilijan mieliharjoittelun kautta. Molempiin aiheisiin harjoitteita on runsaasti. Kuten kirjan alussa todetaan, niin lukija voi halutessaan hypätä suoraan harjoituksiin ja kokeilla, mitkä sopivat itselle. Valmentajan roolissa puolestaan voi lähteä kokeilemaan sitä, mitkä sopivat valmennettaville.
Kirjaa voi suositella valmentajille alun osalta Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu -kirjan kertaukseksi ja loppuosalta hyväksi aapiseksi mielen harjoittamisen harjoitteluun. Valmentajien lisäksi kirjasta voivat hyötyä urheilijat itse tai urheilevien lasten vanhemmat. Kirjan lukemista rytmittävät tuttujen ja nimettömien kommentit kirjan aiheista tuoden asioita lähemmäs arkea.
Kirja-arvion teki Sari Tuunainen