Asiantuntijuutta valmentajien hyväksi – Suomen Valmentajat ja HULA yhteistyöhön

9.8.2024

Suomen Valmentajat ja HULA − Helsingin urheilulääkäriasema ovat sopineet yhteistyöstä. HULA on monipuolinen osaamiskeskus, jonka palveluihin kuuluvat lääkärien vastaanotto-, laboratorio-, kliiniset tutkimus-, kuntotestaus- ja liikuntafysiologian sekä urheilupsykologin palvelut. HULA:lla on iso joukko asiantuntijoita, joiden osaamista päästään jakamaan valmentajille koulutustoiminnan, viestinnän ja Suomen Valmentajien jäsenille tarjottavien palveluiden avulla.

Kuvassa vasemmalta oikealle Julia Järvimäki, Anssi Ahokainen, Anni Timonen-Rautio, Sari Söderlund, Sari Tuunainen, Juha Peltonen, Jere Borgenström ja Elias Lehtonen.

- Löysimme sujuvasti yhteisen sävelen HULA:n kanssa. Heillä on asiantuntemusta, josta valmentajat hyötyvät, ja meillä on toimenpiteitä ja kanavia tavoittaa valmentajia, iloitsee Suomen Valmentajien toiminnanjohtaja Sari Tuunainen.

Koulutuksen osalta työnjako on selvä. Suomen Valmentajat tuottaa koulutukset ja HULA vastaa sisällöistä. Koulutukset tullaan järjestämään pääsääntöisesti verkkokoulutuksina Suomen Valmentajien oppimisalustalla. Koulutusteemat tulevat liittymään muun muassa liikunta- ja ympäristöfysiologiaan sekä urheilijoiden suorituskykyisyyteen, testaamiseen, palautumiseen ja terveyteen. Teemoja tarkennetaan yhteistyön edetessä.

- Yhteistyö mahdollistaa HULA:n asiantuntijoiden huippuosaamisen hyödyntämisen valmentajien osaamisen kehittämiseksi. Saamme koulutussisältöihin sekä viimeisintä tutkittua että käytännön testaamisen kautta kerättyä tietoa tämän yhteistyön kautta, toteaa Suomen Valmentajien valmentajakoulutuksen asiantuntija Eero Simojoki.

Yhteistyö tuo HULA:n palvelut entistä lähemmäs Suomen Valmentajien jäseniä. Esimerkiksi valmentajan ja urheilijan terveystarkastuksista sekä kuntotesteistä tarjotaan jäsenille alennusta. Yhteistyö tulee näkymään monipuolisesti myös Suomen Valmentajien viestinnässä.

- Suomen Valmentajat on keskeinen ja arvostettu toimija valmentajien ammattitaidon ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Olemme HULA:ssa innoissamme päästessämme syventämään aikaisempaa yhteistyötä aivan uudelle tasolle ja tuomaan omaa osaamistamme Suomen Valmentajien jo ennestään merkittävään koulutus- ja asiantuntijatyöhön, hehkuttaa HULA:n johtaja Juha Peltonen.

Urheilulääketieteen säätiön hallitsema ja ylläpitämä HULA – Helsingin urheilulääkäriasema toimii Urhea-hallissa Helsingissä, osoitteessa Mäkelänkatu 47. Tasollisesti HULA:n kanssa tehtävä yhteistyö on Suomen Valmentajien kannalta koulutusyhteistyökumppanuus.

Tutustu HULA – Helsingin urheilulääkäriasemaan